Egyéb kategória

Ha február, akkor furmint! 

Február mindig különösen izgalmas a számunkra, hiszen szerte az országban és külföldön is számos olyan kóstolón és boros rendezvényen várjuk a borkedvelőket, melyek célja a furmint sokszínűségének bemutatása! 

Tizenöt éve Kézdy Dániel hívta életre a Furmint Február mozgalmat, mely hatására a borkedvelők számára ma már egyértelmű: ha február, akkor furmint. Érdemes kimozdulni otthonról, hiszen számos izgalmas boros programon várjuk mindazokat, akik egy remek kikapcsolódás keretében közelebbről is megismerkednének a furmint sokszínűségével, a Disznókő borok összetéveszthetetlen stílusával. Szeretettel várunk mindenkit az alábbi eseményeken. 

Furmint Február Nagykóstoló

Mikor? 2024. február 1.
Hol? Hagyományok Háza
Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat a tradíciókhoz híven a Furmint Február Nagykóstolóval kezdődik. Borászunk, Balogh Rita, valamint kereskedelmi igazgatóink, Ujfalussy Szabolcs és Lesti Zoltán együtt mutatják be borainkat, birtokunkat, filozófiánkat – a látogatók így első kézből juthatnak az őket érdeklő információkhoz. A 2022-es friss, gyümölcsös karakterű száraz Disznókő Furmint mellett a 2021-es évjáratú Inspiration-t és ugyancsak ebből az évből a 1413 Édes Szamorodnit kóstolhatják az érdeklődők. 

Szeretünk mesélni borainkról, birtokunkról, filozófiánkról.

Furmint Február Miskolc

Mikor? 2024. február 9.
Hol? Népkerti Vigadó
Aki nem jut el a budapesti rendezvényre, vidéken is találkozhat, kóstolhat, koccinthat velünk! Miskolc legelegánsabb boros eseményén Balogh Rita borászunk mutatja be borainkat, szívesen mesél birtokunkról és válaszol minden felmerülő kérdésre is. A rendezvény célja, hogy a látogatók nemzetközi mércével mérve is remek borokat kóstolhassanak és azok alkotási folyamataiba is bepillantást nyerhessenek a beszélgetések révén.

Furmint Február Mád

Mikor? 2024. február 10.
Hol? Mádi Látogatóközpont
A Kovács Tibor és Kupa Enikő által írt Borgőzös Évszázadok című könyv bemutatójával egybekötött sétáló kóstoló tökéletes hétvégi kikapcsolódás mindazoknak, akik a friss és zamatos borok mellett élénk beszélgetésekre vágynak.

Furmint Február Debrecen

Mikor? 2024. február 23.
Hol? Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferencia Központ
Debrecenben közel 30 borászattal együtt kívánjuk a fajta sokszínűségét, termőhelyi karaktereit megmutatni. Lesti Zoltán kereskedelmi vezetőnk várja az érdeklődőket és szívesen válaszol minden kérdésre. 

Külföldi rendezvények

A Furmint Február immár nemzetközi mozgalommá vált, s több országban mi is ott leszünk. 

Furmint Grand Tasting Warsaw

Mikor? 2024. február 5.
Hol? Mysia 3, Varsó, Lengyelország
20 magyar borászattal együtt mutatjuk be borainkat a borágazat képviselőinek (importőrök, üzletek, éttermek, média) és a  nagyközönség számára.

Wine Paris & Vinexpo Paris 2024

Mikor? 2024. február 12-14.
Hol?  Porte de Versailles, Paris

A neves rendezvényen a Disznókő Szőlőbirtok borainak széles kínálata kóstolható.

Furmint Février 2024

Mikor? 2024. február 26.
Hol?  9 Sq. Vergennes, Paris

Furmint February 6.0 

Mikor? 2024. február 27.
Hol? Painters Hall, 9 Little Trinity Lane, London