Egyéb kategória

Változatos őszi programok Disznókő borokkal! 

Hegyek, völgyek, élénk színekben pompázó, buja fürtökkel tarkított szőlőtőkék és illatos borospincénk – a Tokaji borvidék minden évszakban lenyűgöző, de ősszel különösen varázslatos hangulatot áraszt. Az őszi szezonban több kivételes program is várja a látogatókat, amelyek felejthetetlen élményt ígérnek.

Az itt termelt kiváló borok mellett az őszi ruhába öltözött Tokaji borvidék magával ragadó változatosságával, hívogató illataival és a szüret hamisítatlan hangulatával is magával ragad. Emellett a Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok, a Disznókő Tokaj Futókör, a Tokaj-Hegyalja Piac, vagy akár a borkészítés rejtelmeibe bepillantást nyújtó, pincelátogatással egybekötött birtoktúra is remek kikapcsolódást és feltöltődést nyújtó, kora őszi program. 

10. Disznókő Tokaj Futókör és 3. Hegyi Váltófutó Magyar Bajnokság

A 10. Disznókő Tokaji Futókör verseny 2023. szeptember 23-án kerül megrendezésre

Szeptember 23-án  a Miskolci Marathon Club szervezésében a 10. Disznókő Tokaj Futókör terepfutóversenyen várjuk azokat, akik különleges környezetben, a 2017-ben „Magyarország legszebb szőlőbirtoka” címet elnyert Disznókő Szőlőbirtokon és a környező dűlőkön, igazi szüreti hangulatban szeretnének futni, kocogni. 

A verseny házigazdája birtokigazgatónk, Mészáros László. Ő maga is aktív futó, és mint a korábbi években, idén is részt vesz a versenyen, melyen mini-, kis- és félmaratoni távon, illetve félmaratoni váltóban lehet indulni. A nevezési díj az egyedi befutóérem, és a névre szóló rajtszám mellett – a 18 év feletti nevezők számára – a Disznókő felajánlásából tartalmaz egy üveg finom bort, a célba érkezők pedig a Sárga Borház Étteremnek köszönhetően egy tányér meleg ételre is számíthatnak. 

Az idén először, ugyancsak a Disznókő Szőlőbirtokon kerül megrendezésre a 3. Váltófutó Magyar Bajnokság, mely nyílt és korosztályos futamaiban csak sportszervezetek érvényes sport-engedéllyel rendelkező (MIR) atlétái indulhatnak. Izgalmas versenyeknek nézünk elébe, így kitűnő alkalom ez a nap összekötni a borozást egy jó programmal azoknak is, akik egyszerűen csak szurkolnának vagy sétálnának a színpompás őszi tájban gyönyörködve. 

Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok

Október 6-8. között tartják a borvidék legrégebbi rendezvényét, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat, melyet már 1932 óta szerveznek meg. A háromnapos ünnepen a “Fehér borok, színes kultúra” jegyében hagyományos szüreti felvonulás, borászati rendezvények, színes gyerekprogramok, főzőversenyek, nyitott pincék és különleges zenei koncertek várják a látogatókat az idén 950. születésnapját ünneplő Tokajban. Találkozzunk a Bortéren, ahol jobbnál-jobb Disznókő borokkal és nagy szeretettel várunk mi is minden érdeklődőt! 

Száguldás a szőlőtőkék között

Rally Európa-bajnokság a Disznókő Szőlőbirtokon

A hazai autósport-szezon egyik csúcspontjának ígérkezik a 2023. október 6-8. között a Zempléni-hegységben zajló Rally Hungary, ami az FIA Rally Európa-bajnokság (ERC) jubileumi, 70. szezonjának záró-fordulója lesz. A verseny útvonala többek között a Disznókő Szőlőbirtokot is érinti. A rendezvény iránt a korábbi évek során is nagy érdeklődés mutatkozott, reméljük, ez az idén sem lesz másképp. A szőlőtőkék között kijelölt gyorsasági versenyre festői környezetben, látványos nézői pontokkal és finom borokkal várjuk az autóversenyzés rajongóit.  

Októborfeszt

Találkozzunk a borbont Októborfeszten!

Idén is ott leszünk a számunkra egyik legkedvesebb őszi rendezvényen, az október 14-én megrendezésre kerülő BorPont Októborfeszten. A győri Olimpiai Sportparkban egy sétáló kóstoló keretében több, mint 40 borászattal együtt mutatjuk be borainkat. A nagy kedvencek mellett hozunk nyáridéző könnyedebb, és őszies testesebb borokat, no meg persze meglepetés tételt is. 

Állítsa össze saját kóstolósorát! 

Válassza 6 borból álló, klasszikus borkóstoló sorunkat!

Borbutikunk október végéig naponta 10:00 -17:00 óráig várja mindazokat, akik történelmi pincénkben szívesen kóstolnák borainkkal. A kora őszi napok hangulatához a száraz borok kedvelőinek a furmint és hárslevelű házasításából készült Inspiration-t ajánljuk. A különlegességek iránt nyitott vendégeinknek javasoljuk, hogy kóstolják meg a a sherry borok ízemlékeit magán viselő száraz szamorodninkat, melynek testes és lendületes karakterét csodálatosan hosszú, fűszeres lecsengés teszi emlékezetessé.

Az édes borok rajongóit késői szüretelésű boraink, szamorodnink vagy aszúink széles választéka várja. Válasszon borkóstolóink közül – Disznókő Klasszikus Tokaji Borsor, Eszenciakóstoló, Vertikális Aszúkóstoló –, vagy állítsa össze saját kóstolósorát! Akár ötven fős csoportokat is szeretettel várunk! A zökkenőmentes fogadtatás érdekében kérjük, hogy a nagyobb csoportok a látogatás ellőtt előre jelentkezzenek be. Látogatásról és kóstolásról érdeklődni a borbutik@disznoko.hu email címen vagy a +36 30 2899 449-es telefonszámon lehetséges. 

Tokaj-Hegyalja Piac

Minden hónap második vasárnapján a Sárga Borház udvarán

Aki szeretné a környék termelőinek finomságait megkóstolni, vagy a helybéli kézművesek használati- és ajándéktárgyaiból válogatni, annak érdemes útba ejteni a (minden) hónap második vasárnapján tartott Tokaj-Hegyalja Piacot, melynek a Sárga Borház udvara ad otthont. A Tokaji borvidék kapujában, a 37-es főút mentén az egykori présházból kialakított, klasszicista stílusú műemlék épületben található étterem ilyenkor különleges Piac Menüvel is készül. A környék leghíresebb étterme nem véletlenül olyan népszerű kiinduló vagy zárópontja a környékre tervezett kirándulásoknak, melyek minden évszakban újabb felfedezésekre csábítják a Tokaji borvidék természeti- és kulturális örökségére kíváncsi látogatókat.