Egyéb kategória

Hét érmet szereztek boraink a Decanter World Wine Awardson! 

Két arany, négy ezüst és egy bronzérmet hoztak el idén a Disznókő borok a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awardsról! 

Az idén 21. alkalommal megrendezett, s a világ legnagyobb borversenyeként számon tartott DWWA-ra minden eddiginél több, 18143 bort neveztek, 57 ország borászai. A 250 tagú zsűri tagjai között Master of Wine-ok és Master Sommelier-ek is bíráltak. A nemzetközi borvilág egyik legmagasabb presztízsű borversenyéről a magyar borászatok 13 aranyérmet hoztak el, melyet a szigorú, 100 pontos értékelés alapján kizárólag 95 pont felett adnak a kategóriája alapján kiemelkedő és emlékezetes boroknak. 

Nagy öröm számunkra, hogy a Disznókő Szőlőbirtok két arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel az egyik legsikeresebb magyar borászatként szerepelt a megmérettetésen.

Aranyérmes boraink

Kellemes meglepetés számunkra, hogy az aranyérmet Hattyús testvérmárkánk borai nyerték el. 

Hattyús Tokaji Édes Szamorodni 2018 – 95 pont és „Value wines” kategória:  A „Value wines” kategóriába azok az aranyérmes borok kerülhetnek, melyek kiváló ár-érték arányúak, s élvezetük nem terheli meg a pénztárcát. A bort a zsűri így értékelte: „Kandírozott ananász, sárgabaracklekvár és birs parádéja némi gyömbérességgel. Pazar édesség, magával ragadó kesudiós komplexitással és a citromhéj savasságával.”

Hattyús 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2019 – 95 pont:  „Lágy sárgabaracklekvár, citromkrém és vanília hömpölyög a karamellás édesség ölelésében, mámorító frissességgel és savakkal.”

Négy ezüstérem

A Decanter WWA versenyen a Hattyús Tokaji Édes Szamorodni 2020 mellett másik testvérmárkánk, a Sárga Borház friss borai is több ezüstérmet szereztek. A Sárga Borház 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2020 és a Sárga Borház 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2019 mellett a Disznókő 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2013-at hamarosan váltó Disznókő 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2014 is ezüstérmes lett. 

Bronzérmes testvérmárka

Idén portfóliónkból a Sárga Borház 2020-as Tokaji Édes Szamorodni nyert bronzérmet, ami ugyancsak boraink egyenletes minőségét bizonyítja.

A Decanter World Wine Awards-on elnyert elismerések alátámasztják a minőségi borkészítés iránti elkötelezettségünket. Szívből köszönjük csapatunknak a fáradhatatlan munkát, mely lehetővé teszi az ilyen eredményeket. Célunk továbbra is olyan kiemelkedő borok készítése, amelyek tükrözik a Tokaji borvidék egyedülálló terroirját, és szerte a világon örömet szereznek a borkedvelőknek. A borok kóstolhatók nálunk a Borbutikban, vagy hamarosan beszerezhetők alábbi online partnereinknél:

Disznókő 

borbolt.hu 

borkereskedes.hu 

bor-pont.hu