Egyéb kategória

Ismét lesz futóverseny a Disznókő Szőlőbirtokon

A IX. Disznókő Tokaj Futókör terepfutóverseny október 9-én kerül megrendezésre a birtokon, ahol három egyéni és egy váltószámban indulhatnak az érdeklődők, akik október 2-ig nevezhetnek.

A verseny egyedülálló, különleges környezetben, a „Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2017” címet kiérdemlő Disznókő Szőlőbirtokon, illetve néhány szomszédos dűlőben zajlik. A futóverseny különlegessége az erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szintemelkedésű, igazi hegyaljai körpálya (5,2 km és 10 km), a szőlők között vezető útvonal, amelyet „szüreti hangulatban” teljesíthetnek a résztvevők.

A sportbarátok egyéniben a 4,9 km, 9,8 km és a 19,6 km-es távok közül választhatnak, de lesz félmaratoni váltó (4×4,9 km) is. Előnevezni 2022. október 02-án, 12:00 óráig a  www.maratonclubmiskolc.hu oldalon lehet. Fontos információ, hogy helyszíni nevezés nincs! 

Az esemény házigazdája birtokigazgatónk, Mészáros László, rendezője a miskolci Marathon Club Egyesület. Ők Magyarország első hegyi-futó versenyének, a 30 éves Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékversenynek és a 21 esztendős Miskolci Barátság Maraton-Nemzetközi Utcai Futófesztiválnak a társszervezői is. A verseny társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány. 

Csak 400 futó indulhat

A természet védelme érdekében a versenyen létszámlimit van érvényben, ami azt jelenti, hogy csak az első 400 nevezőt (beleértve a váltótagokat is) tudjuk fogadni! Érdemes tehát folyamatosan figyelni a honlapon a „nevezettek” listáját.

A nevezési díj a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából  – a 18 év feletti nevezők számára – tartalmaz egy üveg 2020-as évjáratú Sárga Borház Késői Szüret Furmintot, míg a célba érkezők a Sárga Borház Étteremnek köszönhetően egy tányér finom gulyásra is számíthatnak. Természetesen emellett mindenkinek jár az egyedi befutóérem, és a névre szóló rajtszám.

 Érdemes eljönni akár csak szurkolni is, hiszen a IX. Disznókő Tokaj Futókör napján – ugyancsak a birtokon – kézműves kiállítókkal és kulturális programokkal vár mindenkit a Tokaj-Hegyalja Piac, melynek látogatása ingyenes!

Bővebb információ és nevezés a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon.