Egyéb kategória

Győztes borkoktél receptek Disznókő Késői Szüret Tokaji Furmintból

A borkoktélok manapság újra reneszánszukat élik. Akár meghitt együttlétről, akár társasági eseményről van szó, egy koktél mindig az életörömöt, egyediséget és különlegességet testesíti meg, amit szívesen osztunk meg a társaságunkban lévőkkel.

A világ különböző borvidékein hosszú generációk óta készítenek kreatív borkoktélokat. Ezek közül a legismertebbek a francia Kir, az olasz Mimóza vagy az argentin, görögdinnyés Torrontés Tango.  A borkoktélok iránti fokozott igényt felismerve, a Disznókő Szőlőbirtok az elmúlt évek során számos koktélversenyt is rendezett, melyek egyik fő célja az volt, hogy megmutassuk, az édes Tokaji sokkal több, mint csupán egy desszertbor. A Disznókő bármely édesbora sokoldalú ital, mely nem csak aperitifként, de koktél alapanyagként is kiváló. 

Ahogy melegszik az idő, egyre gyakoribbak a szabadtéri, kertbe kiülős borozások, mikor igazán jól tud esni egy-egy frissítő koktél. A borkoktélok olyan izgalmas alternatívái a hűtött fehérboroknak, melyek igazi tengerparti hangulatot képesek a teraszra varázsolni. Annak érdekében, hogy ezt az élményt olvasóink is megteremthessék otthonukban, kiválogattunk néhány izgalmas variációt a korábbi koktélversenyek győztes receptjeiből.

A Késői Szüretelésű Furmintból készült koktélok gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, így kiválóak a családi- és baráti összejövetelekhez, vagy a teraszon ülős lazuláshoz. 

Ha szeretné valami különlegességgel meglepni a vendégeit, vagy csak egy nehéz nap után önmagát kényeztetni, biztosak vagyunk benne, hogy ezekkel a siker garantált lesz!

LATE HARVEST ON THE ROCK

Hozzávalók:

Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret 

Jég ízlés szerint

Elkészítés: A hűtött bort töltsük jégre.

TOKAJI BŰBÁJ

Hozzávalók:

10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret

4 cl körtelé

Friss kakukkfű 

2 cl Absolut Citron Vodka

1 cl Grand Marnier 

1 cl Monin vanília szirup 

1,5 cl friss lime juice

Díszítéshez: vanília rúd, narancshéj, mangó levél, gránátalma mag 

Elkészítés: A hozzávalókat keverőpohárban keverjük össze, majd duplán szűrjük jégre.

DISZNÓKŐ VESTONE MARTINI

Hozzávalók:

3 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret 

2 cl Beefeater Gin

2 cl Absolut Vodka

2 csepp Szerecsendió Keserű 

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze és töltsük jégre.

NEGRONI

Hozzávalók:

5 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret  

5 cl Campari

5 cl Gin

Jég ízlés szerint

Díszítéshez: 1 narancsszelet

Elkészítés: A hozzávalókat a jéggel együtt elkeverjük, a narancsszeletet a pohár peremére tűzzük. 

INDIÁN NYÁR 

Hozzávalók:

10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret 

2 cl friss lime lé

2 cl cukorszirup

2 cl Campari

1 db citromfű

Jéghideg prosecco ízlés szerint

Elkészítés: Töltsük a hozzávalókat jéggel egy sékerbe, és alaposan rázzuk össze! 

Jégmentes Disznókő koktélajánlatunk a kevésbé forró napokra

KŐLEVES

Hozzávalók:

10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret 

2 cl Ír Whisky

1 cl Őszibarack likőr 

2 cl méz

2 cl citromlé

3 csepp Angostura keserű

2-3 szelet friss gyömbér

Díszítéshez: menta, levendula, lime, lépesméz 

Elkészítés: Rázzuk össze a hozzávalókat egy sékerben, és tálaljuk teáscsészében. 

TE+ÉN 

Hozzávalók:

10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret 

1 cl Frangelico

1 cl Amaretto

3 cl friss lime lé

2 bárkanálnyi Noval Black Port

1 tojásfehérje 

Elkészítés: Az összetevőket  (a Port kivételével) egy shakerben jéggel összerázzuk, majd egy pohárba szűrjük. Miután hab képződött a tetején, a portóit lassan belecsurgatjuk, hogy a hab és az ital többi része között egy keskeny vörös csíkot kapjunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük