Győztes borkoktél receptek Disznókő Késői Szüret Tokaji Furmintból
A borkoktélok manapság újra reneszánszukat élik. Akár meghitt együttlétről, akár társasági eseményről van szó, egy koktél mindig az életörömöt, egyediséget és különlegességet testesíti meg, amit szívesen osztunk meg a társaságunkban lévőkkel.
A világ különböző borvidékein hosszú generációk óta készítenek kreatív borkoktélokat. Ezek közül a legismertebbek a francia Kir, az olasz Mimóza vagy az argentin, görögdinnyés Torrontés Tango. A borkoktélok iránti fokozott igényt felismerve, a Disznókő Szőlőbirtok az elmúlt évek során számos koktélversenyt is rendezett, melyek egyik fő célja az volt, hogy megmutassuk, az édes Tokaji sokkal több, mint csupán egy desszertbor. A Disznókő bármely édesbora sokoldalú ital, mely nem csak aperitifként, de koktél alapanyagként is kiváló.
Ahogy melegszik az idő, egyre gyakoribbak a szabadtéri, kertbe kiülős borozások, mikor igazán jól tud esni egy-egy frissítő koktél. A borkoktélok olyan izgalmas alternatívái a hűtött fehérboroknak, melyek igazi tengerparti hangulatot képesek a teraszra varázsolni. Annak érdekében, hogy ezt az élményt olvasóink is megteremthessék otthonukban, kiválogattunk néhány izgalmas variációt a korábbi koktélversenyek győztes receptjeiből.
A Késői Szüretelésű Furmintból készült koktélok gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, így kiválóak a családi- és baráti összejövetelekhez, vagy a teraszon ülős lazuláshoz.
Ha szeretné valami különlegességgel meglepni a vendégeit, vagy csak egy nehéz nap után önmagát kényeztetni, biztosak vagyunk benne, hogy ezekkel a siker garantált lesz!
LATE HARVEST ON THE ROCK
Hozzávalók:
Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret
Jég ízlés szerint
Elkészítés: A hűtött bort töltsük jégre.
TOKAJI BŰBÁJ
Hozzávalók:
10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret
4 cl körtelé
Friss kakukkfű
2 cl Absolut Citron Vodka
1 cl Grand Marnier
1 cl Monin vanília szirup
1,5 cl friss lime juice
Díszítéshez: vanília rúd, narancshéj, mangó levél, gránátalma mag
Elkészítés: A hozzávalókat keverőpohárban keverjük össze, majd duplán szűrjük jégre.
DISZNÓKŐ VESTONE MARTINI
Hozzávalók:
3 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret
2 cl Beefeater Gin
2 cl Absolut Vodka
2 csepp Szerecsendió Keserű
Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze és töltsük jégre.
NEGRONI
Hozzávalók:
5 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret
5 cl Campari
5 cl Gin
Jég ízlés szerint
Díszítéshez: 1 narancsszelet
Elkészítés: A hozzávalókat a jéggel együtt elkeverjük, a narancsszeletet a pohár peremére tűzzük.
INDIÁN NYÁR
Hozzávalók:
10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret
2 cl friss lime lé
2 cl cukorszirup
2 cl Campari
1 db citromfű
Jéghideg prosecco ízlés szerint
Elkészítés: Töltsük a hozzávalókat jéggel egy sékerbe, és alaposan rázzuk össze!
Jégmentes Disznókő koktélajánlatunk a kevésbé forró napokra
KŐLEVES
Hozzávalók:
10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret
2 cl Ír Whisky
1 cl Őszibarack likőr
2 cl méz
2 cl citromlé
3 csepp Angostura keserű
2-3 szelet friss gyömbér
Díszítéshez: menta, levendula, lime, lépesméz
Elkészítés: Rázzuk össze a hozzávalókat egy sékerben, és tálaljuk teáscsészében.
TE+ÉN
Hozzávalók:
10 cl Disznókő Tokaji Furmint Késői Szüret
1 cl Frangelico
1 cl Amaretto
3 cl friss lime lé
2 bárkanálnyi Noval Black Port
1 tojásfehérje
Elkészítés: Az összetevőket (a Port kivételével) egy shakerben jéggel összerázzuk, majd egy pohárba szűrjük. Miután hab képződött a tetején, a portóit lassan belecsurgatjuk, hogy a hab és az ital többi része között egy keskeny vörös csíkot kapjunk.