Egyéb kategória

Remek hírek a Decanter World Wine Awards-ról

Remek híreket kaptunk a világ legnagyobb borversenyéről, a Decanter World Wine Awardsról! Boraink magas pontszámokat értek el, és 5 érmet hoztak el a neves versenyről! 

A tavalyi év után idén ismét megdöntötte a nevezett tételek számában korábbi rekordját a Decanter World Wine Awards, amelyet így a világ legnagyobb borversenyének tartanak. 2022-ben 18 244 bort neveztek. A 250 tagú zsűri – mely tagjai között Master of Wine-ok és Master Sommelier-ek is bíráltak – két héten át kóstolta a beküldött borokat. A nemzetközi borvilág egyik legmagasabb presztízsű borversenyéről a magyar borászatok 9 aranyérmet hoztak el, melyet a szigorú, 100 pontos értékelés alapján kizárólag 95 pont felett adnak a kategóriája alapján kiemelkedő és emlékezetes boroknak.

A Disznókő Szőlőbirtok egy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel az egyik legsikeresebb magyar borászatként szerepelt a megmérettetésen.

Meglepetés aranyérem

Hattyús 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2017 – Számunkra is kellemes meglepetés, hogy az aranyérmet egyik testvérmárkánk, a Hattyús nyerte el, melyet így értékelt a zsűri: “Nagyszerű bor, a fűszeresség, a sav, a gyümölcsösség, a test, a hosszú lecsengés és az összetettség harmóniájával. Karamelltől és méztől a mediterrán fűszernövényekig (rozmaring, levendula, kakukkfű, még oregánó is)… physalis és csillaggyümölcs… szárított ananász, mangó… az ízek végtelen palettája. Csodálatos harmónia. Szinte a tökéletes.”

Három ezüstérem

A Decanter WWA versenyen a 2014-es 5 Puttonyos Tokaji Aszúnk, a 1413 Tokaji Édes Szamorodni 2018 és a Tokaji Furmint Késői Szüret 2018 lettek ezüstérmesek.

Bronzérmes testvérmárka

Másik testvérmárkánkat is éremmel díjazták. Idén a portfóliónkból a Sárga Borház 2018-as Tokaji Édes Szamorodnija nyert bronzérmet.

A borok kóstolhatók nálunk a Borbutikban, vagy beszerezhetők alábbi online partnereinknél:

Disznókő 

borbolt.hu 

borkereskedes.hu 

bor-pont.hu