Egyéb kategória

A Wine Spectator Top 100 listáján szerepel a Disznókő Tokaji Furmint 2020 

A világ egyik vezető borszakmai magazinjának számító Wine Spectator idei Top 100-as listáján, egyedüli magyar borként, a 88. helyen szerepel a Disznókő Tokaji Furmint 2020. 

“A Top 100 az elmúlt év borvilágáról nyújt átfogó képet, a világ kulcsfontosságú régióiban megjelent legjobb évjáratú borok friss megjelenéseitől kezdve az új trendeket kutató hagyományos pincészetek izgalmas borain át a feltörekvő borászatok kínálatáig.” – nyilatkozta Jeffery Lindenmuth, a Wine Spectator ügyvezető szerkesztője. 

A neves bormagazin szerkesztői az elmúlt év vakkóstolóin több mint 8800 bort értékeltek – közülük választották ki azt a legjobb 100-at, amelyet a minőség, érték, elérhetőség, a bor mögött álló történet, annak egyedisége és izgalmassága alapján rangsoroltak. 

A Wine Spectator Top 100-as listája 1988 óta minden évben kiemelt figyelmet kap, melybe a szerkesztők az év során áttekintett több ezer bor közül a legizgalmasabbakat válogatják be. Mivel az értékelt borok közül sok csak korlátozott mennyiségben készül, mint írják, a Top 100-as lista egyfajta útmutató azokhoz a pincészetekhez, melyeket a jövőben is érdemes figyelni, valamint azokra a termelőkre és borokra kívánja felhívni a figyelmet, amelyeket a Wine Spectator szerkesztői különösen figyelemre méltónak találnak. 

A teljes Top 100-as lista a magazin decemberi számában vagy a top100.winespectator.com oldalon olvasható. 

Disznókő Tokaji Furmint 2020

A szerkesztők az alábbi módon jellemzik borunkat: 

“Enyhén krétás fehérbor, amelyben az őszibarack és eper gyümölcsös ízeit a csillagánizs, szárított kakukkfű és mirha lenyűgöző jegyei egészítenek ki. Ínycsiklandó és sós hosszan tartó lecsengés jellemzi.” 90 pont 

Bár a 2020-as évjárat nálunk már elfogyott, az érdeklődőknek érdemes megkóstolnia a szintén üde és lendületes 2021-es évjáratot, mely elérhető webshopunkban és a borbutikban, illetve alábbi online partnereinknél is:

Disznókő 

borbolt.hu 

borkereskedes.hu 

bor-pont.hu

A Wine Spectator-ról

A Wine Spectator világ egyik legelismertebb és legolvasottabb vezető borszakamai magazinja, mely a világszerte mintegy 3 millió olvasót elérő nyomtatott kiadványa mellett a web legátfogóbb boroldalát (WineSpectator.com), mobil platformokat és egy sor meghatározó boros rendezvényt is magában foglal. A Wine Spectator a bor világát vizsgálja a dűlőtől az asztalig, rávilágít a bor szerepére a kortárs kultúrában, és szakértői véleményeket ad. Az anyavállalat, az M. Shanken Communications Inc., mely a Cigar Aficionado, a Whiskey Advocate, a Market Watch, a Shanken News Daily és a Shanken’s Impact Newsletter kiadója is.