Egyéb kategória

Disznókő vertikális kóstoló New Yorkban

Tizenhárom kiemelkedő évjárattal várta Mészáros László és Christian Seely az amerikai szakmai közönséget egy Disznókő vertikális kóstolóra, melynek házigazdája forgalmazónk, a Monsieur Touton Selection volt. 

A koronavírus járvány óta ez volt az első olyan boros esemény, mely során az amerikai szakmai közönség ilyen formában találkozhatott a Disznókő Szőlőbirtok tételeivel.

Vertikális kóstoló – Az évjáratok lenyomata

Birtokigazgatónk, Mészáros László mesterkurzusán a résztvevők a Disznókő Szőlőbirtok kínálatában szereplő száraz és édes borok megismerése mellett különleges vertikális kóstoló élményben is részesültek. Ennek keretében 5 puttonyos aszúink nyolc különböző évjáratát, illetve a kivételes adottságú Kapi dűlőből származó 6 puttonyos aszúink mind a négy évjáratát kóstolhatták. 

Mészáros László tartott mesterkurzust a résztvevőknek

A bemutatón résztvevőket nemcsak az nyűgözte le, milyen hihetetlen borokat ad a Tokaji borvidék, hanem az is, hogy az aszú milyen fantasztikusan tisztán őrzi meg és adja vissza még sok év múlva is egy-egy évjárat egyediségét, milyen érzékletesen mutatja meg, miben különbözik egy meleg évjárat egy hűvösebb, esősebb évtől. 

A vertikális kóstoló azért is egyedülálló élmény, mert az évjáratok közötti időjárási különbségek mellett a borászat, valamint az elkészített borok fejlődési ívéről is képet ad. Megmutatja, hogyan változik a borászat szemlélete a borkészítési eljárásokkal kapcsolatosan, illetve azt is megtapasztalhatjuk, hogy a birtok borai milyen fejlődésen mennek keresztül a több éves palackos érlelést követően. 

Ritka élmény: Disznókő Eszencia 2007 

Az egyetlen magyar bor a Wine Enthusiast „Top 100 Cellar Selections” listáján

A vertikális bemutatót a rendkívül ritka Disznókő Eszencia 2007 kóstolásával zártuk, mely egyetlen magyar borként, 99 pontra értékelve szerepel a világ egyik legrangosabb szakmai lapja, a Wine Enthusiast magazin „Top 100 Cellar Selections” listáján. Ide a szakemberek az olyan különleges, gyűjteni való borokat választják, melyek még hosszú évtizedekig megőrzik szépségüket, élvezeti értéküket.

Élje át nálunk!

A Borbutikban az 1992-es évjárattól kezdve a Disznókő összes palackozott bora megtalálható. Nemcsak friss, gyümölcsös és aromagazdag borainkat kóstolhatja meg, de szívesen adunk tanácsot a személyes preferenciákon alapuló borválasztáshoz is. Fedezze fel a Disznókő borait, válasszon borkóstolóink közül – Disznókő Klasszikus Tokaji Borsor, Eszenciakóstoló, Vertikális Aszúkóstoló –, vagy egyeztessen velünk előre, s állítsa össze borainkból a saját kóstolósorát! 

Látogatásról és kóstolásról érdeklődni a borbutik@disznoko.hu email címen vagy a +36 30 2899 449-es telefonszámon lehetséges. Naponta 10:00 – 18:00 óra között, szeretettel várjuk vendégeinket.