Egyéb kategória

Különleges borként szerepel a Disznókő aszúja a Decanter Fine Wine Encounter NYC rendezvényén

A Disznókő Szőlőbirtok is részt vesz boraival Decanter Fine Wine Encounter júniusi rendezvényén, melynek idén New York lesz a helyszíne. Nagy öröm számunkra, hogy a neves kiállításon egyedüli magyar borként, a különleges „Special Wines” kategóriában szerepel a Disznókő 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2013.

A Decanter Fine Wine Encounter a világ boréletének egyik legexkluzívabb eseménye. Az évente megrendezésre kerülő rendezvény idei helyszíne a lélegzetelállító new yorki panorámával rendelkező Bay Room, mely Manhattan felhőkarcolójának 60. emeletén található. A nemzetközi borszakértők, sommeliere-k, újságírók és kritikusok körében is népszerű eseményen az érdeklődők a Decanter által személyesen meghívott, 50 nagy presztízsű termelő kiemelkedő borait kóstolhatják. Az esemény igazi különlegesség azoknak, akik szenvedélyesen érdeklődnek a kiváló minőségű borok iránt.

Az úgynevezett Grand Tasting nagykóstoló páratlan élményét tovább emeli, hogy az erre kialakított bárban a 2022-es Decanter World Wine Awards arany- és platinaérmes, valamint Best in Show díjas borait is kóstolhatja a borértő közönség. Emellett a nap folyamán négy kivételes mesterkurzuson is részt vehetnek az érdeklődők. 

Egyedüli magyar borászatként szereplünk

A különleges 6 puttonyos Kapi Aszú 2015 is kóstolható lesz

A rendezvény kihagyhatatlan lehetőség minden olyan borkedvelő számára, aki nemcsak a a világ legikonikusabb borait szeretné megkóstolni, de megismerkedne a palack mögött álló emberekkel is.

Nagy büszkeség számunkra, hogy egyedüli magyar borászatként mutathatjuk be borainkat, melyek által átfogó képet adhatunk a Tokaji borvidékben rejlő kivételes potenciálról.

Az érdeklődők a Wine Enthusiast által 98 pontra értékelt, mindössze 4991 egyedileg sorszámozott és szignált palackkal készült Disznókő 6 Puttonyos Kapi Aszú 2015 mellett a nemrég piacra került friss és üde, száraz Tokaji Furmint 2022-t, valamint a Decanter WWA ezüstérmes  1413 Tokaji Édes Szamorodni 2018 -at is kóstolhatják.

Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2013 a „Special Wines” kategóriában

A szervezők idén a különleges borok, az úgynevezett „Special Wines” kategóriájával színesítik a rendezvényt. Nagy örömünkre az immár 10 éves, évfordulós bornak is kiváló Disznókő 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2013 – mely korábban több borkritikust is elvarázsolt ebben a kategóriában mutatkozhat be. James Suckling a Tokaji Aszú nagyszerű példájaként jellemezte, Caroline Gilby 20/19 pontra értékelte, Jancis Robinson pedig így írt róla:

“Fiatalos és elegáns. Koncentrált, sűrű és feszes. Csodálatos frissesség és potenciál. Hosszú lecsengés.”

A Decanter Fine Wine Encounter NYC igazán felejthetetlen élménynek ígérkezik, hiszen olyan, borértőket vonzó rendezvény, ahol a világ legnevesebb borházai mellett a borszektor elismert szakértői és szakemberei vesznek részt a világ minden tájáról. A Disznókő „Special Wines” kategóriában való szereplése kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megmutassuk a borkedvelőknek, milyen frissességgel, kivételes egyensúllyal, hosszú lecsengéssel és rendkívüli érlelési potenciállal rendelkezik egy minőségi Tokaji Aszú.

Az immár 10 éves Disznókő 5 Puttonyos Tokaji aszú évfordulós ajándéknak is kiváló