Egyéb kategória

Disznókő Kapi Aszú a Decanter Fine Wine Encounter NYC rendezvényén

A Disznókő Szőlőbirtok is ott lesz boraival június 8-án a Decanter Fine Wine Encounter New York rendezvényén, ahol egyedüli magyar borászatként képviseljük hazánkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a neves kiállításon a Disznókő Kapi 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2015. a „Special Wines” kategóriában szerepel.

Különleges rendezvény

A Decanter Fine Wine Encounter a világ boréletének egyik legexkluzívabb eseménye

A Decanter Fine Wine Encounter a világ boréletének egyik legexkluzívabb eseménye, mely immár harmadik évben tér vissza a pénzügyi negyedben a 60. emeleten található Manhatta Bay Room-ba, lenyűgöző kilátást nyújtva New Yorkra és felejthetetlen hátteret biztosítva a borkóstolóhoz.

A nemzetközi borszakértők, sommelier-ek, újságírók és kritikusok körében is népszerű eseményen a látogatók a Decanter által meghívott 50 nagy presztízsű termelő kiemelkedő borait kóstolhatják. Az esemény különleges élményt nyújt mindazoknak, akik szenvedélyesen érdeklődnek a kiváló minőségű borok iránt.

Az úgynevezett Grand Tasting nagykóstoló páratlan élményét tovább emeli, hogy az erre kialakított bárban a 2023-as Decanter World Wine Awards arany- és platinaérmes, valamint Best in Show díjas borait is kóstolhatja a borértő közönség. Emellett a nap folyamán négy kivételes mesterkurzuson is részt vehetnek az érdeklődők. 

Egyedüli magyar borászatként leszünk jelen

A különleges Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2013 is kóstolható lesz

A rendezvény kihagyhatatlan lehetőség minden olyan borkedvelő számára, aki nemcsak a világ legikonikusabb borait szeretné megkóstolni, de megismerkedne a palack mögött álló emberekkel is.

Nagy büszkeség számunkra, hogy egyedüli magyar borászatként mutathatjuk be borainkat, melyek által átfogó képet adhatunk a Tokaji borvidékben rejlő kivételes potenciálról.

Az érdeklődők a nemrég piacra került friss és üde, száraz Tokaji Furmint 2023-at, a Decanter WWA ezüstérmes a Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2014-et, valamint a korábban több borkritikust is elvarázsoló Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2013-at is kóstolhatják. 

Disznókő Kapi Aszú a „Special Wines” kategóriában

Disznókő Kapi Aszú a „Special Wines” kategóriában

A szervezők a különleges boroknak helyt adó, úgynevezett „Special Wines” kategóriájával színesítik a rendezvényt. Nagy örömmel mutatjuk be ebben a kategóriában a a Wine Enthusiast által 98 pontra értékelt, mindössze 4991 egyedileg sorszámozott és szignált palackkal készült Disznókő 6 Puttonyos Kapi Aszú 2015 -t, melyet a szakértők így jellemeztek:

“lllata ínycsiklandó és strukturált, a fehér virágok és érett fehérhúsú gyümölcsök aromáival. Íze intenzív és gazdag, a sárgabarack befőtt, méz, őszibarack, körte, mangó és ananász zamataival. Bársonyosan sima, a szájat pedig teljesen kitölti az édes ízeket ellensúlyozó érett és kerek, de határozott savakkal és finom tanninokkal. Elegáns, összetett bor.” (Jeff Jenssen)

A Decanter Fine Wine Encounter NYC nemcsak a borrajongók, hanem a számunkra is különleges és emlékezetes élménynek ígérkezik. A világ legnevesebb borászatai mellett a borszektor elismert szakértői és szakemberei is jelen lesznek a világ minden tájáról, s a Disznókő „Special Wines” kategóriában való részvétele kiváló alkalmat kínál arra, hogy bemutassuk, milyen frissességet, kivételes egyensúlyt, hosszú lecsengést és rendkívüli érlelési potenciált kínálnak a Disznókő minőségi aszúi.