Egyéb kategória

Hogyan válasszuk ki a tökéletes bort ajándékba?

Egy szép bor bármilyen alkalomra ideális ajándék. Nem ismeri a megajándékozni kívánt személy borízlését? Segítünk olyat választani, amit még az igazi borrajongók is nagyra értékelnek.

Ha olyan valakinek szeretne bort ajándékozni, akiről tudja, mi a kedvenc borvidéke, szőlőfajtája vagy bora, akkor könnyű kiválasztani a legjobb ajándékot. De mi van akkor, ha nem tud semmi biztosat az adott borrajongó ízléséről? Legyen szó férfiról vagy nőről, közeli családtagról vagy távoli ismerősről, felmerülhet a kérdés, hogyan válasszon alkalomnak és ízlésnek megfelelő bort, pláne, ha Ön személy szerint nem igazán ért a borokhoz és a széles választék teljesen összezavarja? Tippjeink segítségével biztonságosan kiválaszthatja azt a kiváló minőségű bort, amellyel biztos sikert arat.

Címke helyett minőséget válasszon!

Soha ne vásároljon bort ajándékba csak azért, mert annak vonzó a címkéje! Könnyen előfordulhat, hogy a tetszetős címke mindössze egy teljesen hétköznapi, átlagos bort takar. Keresse a megbízható termelők ismert borait! Ezek márkája és neve is általánosan ismert, így, ha a megajándékozott nem borszakértő, akkor is ismeri és értékeli a bor presztízsét. Az ilyen borok tökéletes ajándéknak számítanak, ha le akar nyűgözni valakit.

A minőség ma már szerencsére nem pénz kérdése, hiszen megfizethető árkategóriában is beszerezhetők nagyon szép, minőségi, sőt, akár díjnyertes borok is! A Disznókőtől ide tartoznak a Sárga Borház vagy a Hattyús márkanévvel ellátott borok. A Sárga Borház Tokaji 5 puttonyos Aszú 2017 például az idei „Top 100 magyar bor” listáján a legjobb aszúk között szerepelt.

Ha nem igazán érti a borok világát, keressen fel egy borszaküzletet, ahol bármikor szívesen adnak szakértő segítséget! Online vásárlás esetén érdemes a kiválasztott pincészetek saját weboldalát és/vagy webshopját is átböngészni, ahol részletes leírás található a kínálatukban szereplő borok ízvilágáról, aromajegyeiről, az ajánlott fogyasztási hőmérsékletről és a hozzá illő ételekről is. Mindez nagymértékben megkönnyíti a választást. A Disznókő blogján a legnépszerűbb borainkról nem csak részletes ismertetőt olvashat, de neves hazai séfek étel-és borpárosítási ajánlatait is megtalálja.

Egy palack bor mindig örömteli ajándék!

Válasszon borrégiót!

Jó ötlet lehet olyan bort választani, amelynek valami köze van a megajándékozotthoz. Például, ha tudja, hogy ő vagy szüleik valamilyen szálon kötődnek egy adott régióhoz vagy országhoz, egy onnan származó bor figyelmes gesztus. Ha tudja, hogy a megajándékozott nagy rajongója egy adott borvidéknek vagy országnak, annak ételeinek, akkor egy onnan származó bor különleges, szívmelengető ajándék lehet.

Ha nem ismeri a megajándékozott ízlését

Alapszabály, hogy ha nem biztos abban, hogy az ajándékozott milyen bort szeret, vagy az illető nem igazán ért a borokhoz, kerülni kell a túlságosan karakteres, markáns ízvilágú borokat. Ilyenkor egy fehérbor a legbiztonságosabb választás. Ezek általában könnyebbek vagy édesebbek, így szívesebben fogyasztják azok is, akik esetleg nem isznak rendszeresen bort.

A fehérbornak emellett megvan az az előnye, hogy tökéletesen párosítható az olyan ünnepi fogásokkal, mint a pulyka, liba, vagy a hagyományos karácsonyi halételek. Alacsonyabb hőfokon ajánlott fogyasztani, és határozottan frissítőbb jellegű, mint egy vörösbor, így remek választás akkor is, ha vendégségbe viszi ajándékként magával. Sőt, a téli hideg miatt már rögtön fogyasztható hőmérsékletű! A megajándékozott pedig biztosan értékelni fogja, hogy egy különleges palack bor kerül az ünnepi vacsora mellé.

Semmi sem koronázza úgy meg az ünnepi hangulatot, mint egy palack aszú!

Egy palack aszú a legjobb és legbiztonságosabb ünnepi ajándék, amelyet akkor adhat, ha fogalma sincs, hogy mit szeret az illető. Az aszú az ünnepek hivatalos itala, mely olyan eleganciát, komplexitást és ízharmóniát hordoz, ami a legszebb emlékeket idézi. Ráadásul semmi sem koronázza úgy meg az ünnepi hangulatot, mint egy finom aszú!

Prémium borcsomagok – Tökéletes ajándék a feledhetetlen pillanatokhoz!

Egy prémium borcsomaggal nem lehet hibázni, ráadásul számos alkalomra tökéletesek lehetnek. Ha nem biztos a választásban, bízza magát a pincészetekre, és válasszon azok nagy gonddal összeállított, különleges borcsomagjai közül!

Amennyiben komoly, értékes ajándékot keres, válassza a Disznókő díszdobozos aszúkollekcióit! Előre összeállított ajándékcsomagjainkkal megkönnyítjük a választást, sőt, idén három kollekcióval is készültünk. Olyan prémium ajándékdobozos válogatásokról van szó, amelyek kiemelkedő minőségű, díjnyertes, hosszú érlelési potenciállal bíró borokat tartalmaznak, így biztos örömet okoznak minden borrajongónak! Nemcsak az ajándékozás, hanem esetleg sok évvel, évtizeddel később, a kóstolás alkalmával is.

Egy különleges válogatás maga a nagybetűs ajándék

A csúcskategóriát jelentő évjárat- és dűlőszelektált válogatásaink ritka és értékes ajándékok minden borértő és borgyűjtő számára. Nemcsak karácsonyra, hanem bármilyen különleges alkalom megünnepléséhez tökéletes választás, maradandó élmény! Boldog karácsonyi készülődést és meghitt ünnepeket kívánunk!